80plus? Meld u aan voor een unieke foto

80plus? Meld u aan voor een unieke foto

Ed van Schaik Fotografie: 35 x 80, portretten uit Bergeijk en Valkenswaard

Ed van Schaik Fotografie Westerhoven bestaat vijf jaar en Van Schaik bedacht voor dit eerste lustrum een opmerkelijke campagne. Hij gaat 80plussers op de foto zetten en met deze portrettenreeks wil hij een eerbetoon aan ouderen leveren. Het bijzondere werk van deze fotograaf kenmerkt zich door het gebruik van onverwachte invalshoeken. Van Schaik probeert als het ware de mens in zijn emotie te vangen. Deze verrassende manier van fotografie levert niet alledaagse portretten op.

Voor mensen ouder dan 80 jaar is dit een mooie kans om gratis in het bezit te komen van een origineel portret van zichzelf.

Aanmelden

Inwoners ouder dan 80 jaar uit de gemeenten Bergeijk en Valkenswaard kunnen zich aanmelden. Van Schaik kiest bewust voor oudere inwoners uit beide gemeenten, omdat zijn woonplaats Westerhoven op de grens ligt van deze twee gemeenten. Uit de dorpen Bergeijk, Luijksgestel, Riethoven, Westerhoven, Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft kunnen 80plussers zich telefonisch aanmelden via nummer 06 50265581 of via e-mail info@edvanschaik.nl. Belangstellenden die wel graag geportretteerd willen worden, maar niet in staat zijn om zichzelf aan te melden, kunnen dit anderen voor hen laten doen. Uit ieder dorp worden vijf personen die zich aangemeld hebben, uitgenodigd voor een fotosessie in de studio. Zo worden zeven maal vijf inwoners geportretteerd die allemaal ouder dan 80 jaar zijn, vandaar de naam van dit project: “35 x 80, portretten uit Bergeijk en Valkenswaard”.

Cadeau

Vanaf week 6 zet Van Schaik gedurende zeven weken vijf inwoners per dorp op de foto. Na afloop van deze actie ontvangen alle deelnemers hun foto ingelijst cadeau. Maar dit is nog niet alles, want de lezers van de Eyckelbergh en het Valkenswaards Weekblad kunnen samen met een vakkundige jury het mooiste portret uitkiezen via de website: www.edvanschaik.nl. Degene die het mooiste portret heeft, krijgt zijn of haar foto als grote foto van 60 bij 60 centimeter cadeau in een schitterende lijst.

Finale

De uitreiking van de foto’s en de bekendmaking van het allermooiste portret vinden plaats op 15 april in gemeenschapshuis “de Buitengaander” in Westerhoven. Bovendien worden op deze bijeenkomst alle deelnemers nog voor één keer op de foto gezet. Het resultaat zal een bijzondere groepsfoto zijn, een blijvende herinnering aan een uniek project.

Wordt vervolgd

Halverwege het project doet Ed van Schaik Fotografie verslag over het verloop van zijn project in de genoemde weekbladen en zullen de reeds gemaakte portretten te zien zijn.